De specialist in betonbouw

 

Wat is betonbouw?

 

Betonbouw is een bouwmethode waarbij de gehele ruwbouw van een bouwwerk uit beton in plaats van metselwerk bestaat. Met deze methode worden bijvoorbeeld woningen, appartementencomplexen, hotels, kantoorpanden, scholen, woontorens of bruggen gebouwd.


Betonbouw kan op twee manieren worden toegepast: met behulp van bekistingen of door middel van prefab elementen. Bij betonbouw met bekistingen wordt het beton direct op de bouwplek gegoten. Met prefab elementen wordt het beton van tevoren gegoten. Vollenbroek Betonwerken is gespecialiseerd in alle mogelijke betonwerken. We denken graag met u mee over de mogelijkheden van uw bouwproject.

 


 

Waarom betonbouw?

 

Betonbouw heeft diverse voordelen ten opzichte van andere bouwtechnieken zoals metselwerk en houtskeletbouw:

 

  • Allereerst is het een snelle bouwmethode, waardoor de volledige bouwtijd van een grootschalig bouwproject zo kort mogelijk kan worden gehouden.
  • Betonbouw heeft daarnaast een grote draagkracht. Zowel grote overspanningen als dunne muren zijn mogelijk.
  • Beton heeft een naadloze constructie en een hoge isolatiewaarde, waardoor het gebouw hoge energieprestaties behaalt.
  • Het is een duurzame bouwmethode. Bij Vollenbroek Betonwerken werken we met duurzame betonmortel. Betonmortel wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is leverbaar in verschillende sterkte-, milieu- en consistentieklassen. Uiteraard adviseren wij u het juiste betonmortel toegespitst op de eisen van het betonwerk.

 


 

Wat kost betonbouw?

 

De kosten voor betonbouw variëren per betonproject. Vollenbroek Betonwerken biedt het totaalpakket voor uw gehele betonproject. Hierdoor zijn we in staat om de kosten voor uw bouwproject volledig en helder in kaart te brengen. Ons team van ervaren betonspecialisten staat voor u klaar om de betonbouw voor uw bouwproject te realiseren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

 

Een kei in beton