De klant aan het woord

 

Lees de verhalen van de volgende klanten:

 

 


 

Maarssen - Mar'cs - 2012

 

Korte projectomschrijving

 

Het prachtige appartementengebouw Mar'cs aan de rand van Maarssen bestaat uit 11 verdiepingen en torent hiermee hoog boven de rest van de stad uit. Het uitzicht vanaf de bovenetages is fantastisch.

 

Het project is gerealiseerd door bouwcombinatie Mar'cs, welke bestaat uit MBB en Ufkes Apeldoorn.

 

Tijdens de bouw verliepen de betonwerken van Mar'cs minder voorspoedig dan gepland. Daarom ontstond er contact met Vollenbroek Betonwerken. Na concrete afspraken over prijs en zeer strakke planning, heeft bouwcombinatie Mar'cs het werk aan Vollenbroek Betonwerken gegund. Vollenbroek Betonwerken heeft de betonbouw gerealiseerd binnen de afgesproken tijd van vijf maanden. Deze opdracht omvatte de betonwerken van 143 appartementen die zich bevinden van de 3de tot en met de 11de verdieping.

 

Ewout van Rossum projectleider bij Mar'cs vertelt over de samenwerking met Vollenbroek Betonwerken:

 

"Edwin Vollenbroek kwam als betonwerker op het goede moment in beeld. Hij verzekerde ons ervan dat hij een zeer strakke planning zou kunnen aanhouden. En hij heeft zijn beloften waargemaakt. Edwin is een harde werker die de zaken goed voor elkaar heeft. Hij houdt van een uitdaging en gaat met zijn team pas naar huis als het werk klaar is. Het Vollenbroek-team zet de schouders eronder en stopt niet bij een buitje regen. We hebben het als groot voordeel ervaren dat 'de baas' altijd aanwezig is en de voortgang goed in de gaten houdt. Dit bespoedigt het werk, dat is zeker. Bovendien werken ze bij Vollenbroek met innovatieve bekistingen. Als Edwin een goed idee heeft, dan laat hij het zelf construeren. Dat effectieve werken, werkt gunstig door op de prijsstelling. Edwin Vollenbroek heeft het in de vingers om een reële schatting van het werk te maken. We zijn blij dat we hem zijn tegengekomen en dit betonwerk hebben gegund."

 

 


 

Veenendaal - Tricotage - 2012

 

Korte projectomschrijving

 

'Tricotage' is de naam van een bijzonder multifunctioneel gebouw in het centrum van Veenendaal. Het complex omvat een drielaagse ondergrondse parkeergarage voor ongeveer 500 auto's, een openbare fietsenstalling en 6.100 m² winkelruimte op de begane grond. Op de eerste verdieping bevinden zich 87 appartementen en een cultuurcluster dat bestaat uit een muziekschool en volksuniversiteit.

 

Het betonwerk

 

Het betonwerk voor de parkeergarage was aan een andere aannemer gegund. Dit leidde tot een vertraagde oplevering van de parkeergarage met drie maanden. De hoofdaannemer Trebbe  heeft vervolgens Vollenbroek Betonwerken ingeschakeld. Met het verstrekken van de opdracht heeft Trebbe bepaald om met de opbouw van de bovenbouw, de bouwachterstand in te halen. Door de efficiënte aanpak en gedrevenheid op de bouwplaats is Vollenbroek Betonwerken in staat gebleken de bouwachterstand met drie maanden in te lopen. Dit staaltje van knap vakmanschap in betonwerk is in nauwe samenwerking met Trebbe en haar andere onderaannemers tot stand gekomen.

 

Henk van der Burg hoofdopzichter bij Centraal Bureau Bouwtoezicht vertelt over de samenwerking met Vollenbroek Betonwerken:

 

Bij het CBB kunnen bouwpartners terecht voor deskundige bouwbegeleiding. CBB noemt zichzelf niet voor niets 'specialisten in bouwbegeleiding'. Het CBB dienstenpakket is breed; van tekenwerk tot toezicht met bouwplaats begeleiding en van onderhoudsadvies tot het opzetten van een bouwdossier. Namens de beide opdrachtgevers was Henk van de Burg hoofdopzichter bij het project 'Tricotage' en werkte nauw samen met Vollenbroek Betonwerken.

 

"Het was goed en prettig samenwerken met Vollenbroek Betonwerken. Vooral omdat Edwin Vollenbroek zijn eigen materieel, dat werd afgestemd op de kwaliteitseisen van het project, goed inzette. Bovendien ging Vollenbroek Betonwerken inventief om met de veiligheidsvoorzieningen. Naast het uitstekend overleggen van de uitvoeringssnelheid met de overige partijen, waakte Edwin ook over de veiligheid. Daarbij focuste hij op het beste eindresultaat. Met Edwin als sturende factor op de bouw (hij werkt zelf mee) loopt het werk snel en soepe. Daarnaast is hij ook een prettige en meedenkende partner. Of Vollenbroek Betonwerken grotere klussen aankan? Jazeker, dat komt omdat ze over voldoende eigen en innovatief materieel beschikken, waardoor ze flexibel kunnen inspringen op voorkomende situaties op iedere bouw."

 

 


 

Eemnes - De Minnehof - 2011

 

Korte projectomschrijving

 

Winkels voor alle dagelijkse boodschappen, 43 luxe appartementen en voldoende parkeerplaatsen in de parkeergarage. Dat is 'De Minnehof' in Eemnes. Het project is opgeleverd in de zomer van 2012.

 

Het betonwerk

 

Vollenbroek Betonwerken was verantwoordelijk voor de betonwerken van het gehele project; parkeergarage, winkelcentrum en de 40 appartementen en 3 penthouses. Er gold een boeteclause van € 10.000,- per dag bij te late oplevering. De betonwerken werden 6 weken eerder opgeleverd dan gepland.

 

Hoofdaannemer: Goldewijk
Contactpersoon: Remko Berndsen

 

Remko Berndsen, hoofduitvoerder bij Goldewijk vertelt over de samenwerking met Vollenbroek Betonwerken:

 

Goldewijk is met 180 medewerkers een moderne, veelzijdige projectontwikkelaar die landelijk werkt. Ze ontwikkelen niet alleen voor eigen rekening maar ook in opdracht van of in samenwerking met derden. Goldewijk bedient zowel de particulier, de zakelijke als de institutionele markt.

 

"Met Vollenbroek Betonwerken hebben we meer dan prettig samengewerkt bij het betonwerk van 'De Minnehof'. Het is een groot voordeel dat Edwin Vollenbroek een totaalpakket kan aanbieden inclusief de veiligheid. Hij beschikt over voldoende eigen materieel zoals stempels, randbekisting etc. Dat is wel zo fijn, want dan heb je er als aannemer geen omkijken naar. Alle medewerkers van Vollenbroek Betonwerken zijn vakmensen en Edwin is dat in het bijzonder. Hij neemt niet alleen zijn eigen verantwoordelijkheid, hij is ook in staat om constructief en kostengericht mee te denken. Als het een keer tegenzit, denkt hij mee over alternatieven waardoor het werk niet vertraagt. Ende kraan staat geen minuut stil omdat hij inzet op effectief werken.Vollenbroek Betonwerken is een aangename en complete partner om mee samen te werken."

 

Een kei in beton