• Veenendaal – Tricotage -2012

Projectomschrijving

 

'Tricotage' is de naam van een bijzonder multifunctioneel gebouw in het centrum van Veenendaal. Het complex omvat een drielaagse ondergrondse parkeergarage voor ongeveer 500 auto's, een openbare fietsenstalling en 6.100 m² winkelruimte op de begane grond. Op de eerste verdieping bevinden zich 87 appartementen en een cultuurcluster dat bestaat uit een muziekschool en volksuniversiteit.

 

Het betonwerk

 

Het betonwerk voor de parkeergarage was aan een andere aannemer gegund. Dit leidde tot een vertraagde oplevering van de parkeergarage met drie maanden. De hoofdaannemer Trebbe heeft vervolgens Vollenbroek Betonwerken ingeschakeld. Met het verstrekken van de opdracht heeft Trebbe bepaald om met de opbouw van de bovenbouw, de bouwachterstand in te halen. Door de efficiënte aanpak en gedrevenheid op de bouwplaats is Vollenbroek Betonwerken in staat gebleken de bouwachterstand met drie maanden in te lopen. Dit staaltje van knap vakmanschap in betonwerk is in nauwe samenwerking met Trebbe en haar andere onderaannemers tot stand gekomen.

 

Veenendaal – Tricotage -2012
Veenendaal – Tricotage -2012
Veenendaal – Tricotage -2012
Veenendaal – Tricotage -2012
Veenendaal – Tricotage -2012
Veenendaal – Tricotage -2012
Veenendaal – Tricotage -2012
Veenendaal – Tricotage -2012

Projectgegevens

 

 • Hoofdaannemer

 • Trebbe

 • Contactpersoon

 • Henk van der Burg

 • Bouwtijd

 • -

 

Aan het woord

 

Henk van der Burg hoofdopzichter bij Centraal Bureau Bouwtoezicht vertelt over de samenwerking met Vollenbroek Betonwerken:

 

Bij het CBB kunnen bouwpartners terecht voor deskundige bouwbegeleiding. CBB noemt zichzelf niet voor niets 'specialisten in bouwbegeleiding'. Het CBB dienstenpakket is breed; van tekenwerk tot toezicht met bouwplaats begeleiding en van onderhoudsadvies tot het opzetten van een bouwdossier. Namens de beide opdrachtgevers was Henk van de Burg hoofdopzichter bij het project 'Tricotage' en werkte nauw samen met Vollenbroek Betonwerken.

 

"Het was goed en prettig samenwerken met Vollenbroek Betonwerken. Vooral omdat Edwin Vollenbroek zijn eigen materieel, dat werd afgestemd op de kwaliteitseisen van het project, goed inzette. Bovendien ging Vollenbroek Betonwerken inventief om met de veiligheidsvoorzieningen. Naast het uitstekend overleggen van de uitvoeringssnelheid met de overige partijen, waakte Edwin ook over de veiligheid. Daarbij focuste hij op het beste eindresultaat. Met Edwin als sturende factor op de bouw (hij werkt zelf mee) loopt het werk snel en soepe. Daarnaast is hij ook een prettige en meedenkende partner. Of Vollenbroek Betonwerken grotere klussen aankan? Jazeker, dat komt omdat ze over voldoende eigen en innovatief materieel beschikken, waardoor ze flexibel kunnen inspringen op voorkomende situaties op iedere bouw."

Een kei in beton